Vuokrasimme eilen M:n kanssa Rööperin, olen sen kyllä nähnyt, mutta halusin nähdä uudestaan. Mielestäni Peter Franzenin roolihahmo on niin hyvin näytelty, ja onhan koko tarina ihan hyvä. Leffailtaanhan kuuluu luonnollisesti jotain naposteltavaa, mutta M on allerginen pähkinöille, eli suolapähkinät olivat tiukka ei.

Karppaus.infosta löysin ohjeen Annica Dahlqvistin Tacopiiraaseen, ja se tehtiin vähän varioiden. Alkuperäinen ohje on tälläinen:

Pohja

4      munaa

1 dl  kermaa

2 rkl voita

Täyte


400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa. Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan. Paista pohja kullanruskeaksi. Anna jäähtyä.
Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen. Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle. Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle. Kaada juustoseos päällimmäiseksi. Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Annica Dahlqvistin  Karpin tapaan keittokirjasta

Lisättiin M:n kanssa jauhelihan joukkoon vielä kaikki kaapista löytyneet juustonjämät, eli mozzarellaa, auraa ja koskenlaskijaa. Piiras oli niin hyvää, että melkein häiritsi elokuvanautintoa

Jaksoin syödä neljäsosan piirakasta, samoin M, vaikka uhosi annoksen puolivälissä ottavansa todellakin lisää

Taas tuli todettua, että karppiruokaa syödessä kylläisyys tuntuu nopeammin, kuin hiilarihötöllä. Ruokajuomana meillä oli vissyä, alkoholia en vielä karppauksen aikana ole maistanut, ei ole ollut tarvetta, ja pelkään sen hidastavan laihtumista.

Ai niin, olen nyt pudottanut karppaamalla 5,1 kg. Paino oli tänä aamuna 108,0kg. Virallinen punnituspäivä on maanantai, sitten päivitän tuon painolaatikon. Hyvää lauantaita kaikille!