Torstai-iltana tuli luokseni viikonloppua viettämään karppaava ystäväni herra M. Riehakkaan yön jälkeen (paljon puhetta, naurua ja koskettelua, vähän nukkumista) paistoin aamupalaksi karppisämpylöitä, eli mantelileipiä. M oli jälleen kerran erittäin vaikuttunut leivontataidoistani, ja söi kaksi sämpylää minun tyytyessä yhteen, edelliskerran vahingosta viisastuneena. Tulee nimittäin täysi olo!

Sämpylän päälle laitoimme voita, kinkkua ja emmentalia sekä salaatinlehden. Lisäksi kermakahvia pari mukillista. Suunnitelmissa oli päivä kaupungilla M:lle kenkiä, ja aikuiselle tyttärelleni synttärilahjaa etsien. Siinä menikin sitten kuusi tuntia, kenkiä ei löytynyt, vaikka entiset käveltiin melkein puhki kauppoja kierrellessä. Niin tyypillistä. Tyttären lahja sentään löytyi kirjakaupasta. Aika usein ostan lahjaksi kirjan, varmaan siksi, että itse pidän kirjoista niin paljon. Kirppareillakin käytiin, sieltä M osti minulle sinisen rottinkisen kukkaruukun ikkunalaudalle. Tänään pitää käydä puutarhalta ostamassa siihen kesäkukkia. (Taas).

Lidlistä ostettiin ruokatavarat pitkästä aikaa, ja mukaan tarttui Eridanous-kreikkalaista jogurttia, salamia, juustoa, juustonakkeja, fetaa. Ai niin, ja pari pulloa vissyä, ettei reppu olisi liian kevyt kantaa. Itselleen M osti 70% suklaata, kun sitä on tuolla karppaus.infon palstoilla kehuttu. Maistoi sitten illalla elokuvaa katsoessa hillityt kaksi palaa. Käveltiin päivän mittaan semmoiset kuusi kilometriä, ja ihmeteltiin aina välillä, miten on kevyt kävellä, ja miten ei ole yhtään nälkä!

Itseäni ihmetytti eniten se, etten kiukutellut yhdessäkään isossa kaupassa, kuten minulla on ennen ollut tapana. Olen aiemmin ollut vuosia töissä ison marketin kassalla, ja saanut ihmisvilinästä niin tarpeekseni tuolloin. On siis suoraan sanottuna vituttanut käydä kaupoissa, ja tätä on vielä korostanut se, ettei itsellä ole liiemmin rahaa shoppailuun. Nyt ei rantapummitarta vituttanut, ei sitten yhtään. M:kin hämmästeli asiaa, ja herkistyi oikein muistelemaan pahimpia kauppa-ahdistuksiani. Juhlavan kärkipaikan saa aina Biltema-ahdistus. En vielä uskalla testata, olisiko sekin jo jäänyt pois. Ei ole nimittäin kaunista katseltavaa...