Tulin maanantaina kaverin mökille, ja kissa oli tarkoitus pitää valjaissa narun päässä kiinni. Eihän siitä mitään muuta tullut, kuin hurja paniikki katille, joten se oli päästettävä irti. Salamana se hävisi paikalta, piileskeli koko päivän jossakin, ja tuli iltakymmeneltä syömään. Aamuviideltä päästin sen takaisin ulos, koko tiistaipäivänä sitä ei näkynyt. Tarkoitushan oli tiistai-iltana lähteä kotiin.

Keskiviikkoaamuna kävimme lainaamassa supiloukun tuosta kylältä kaverin vanhempien naapurista. Viritettiin hyvät eväät loukun sisään mökin terassille odottelemaan kisua saapuvaksi. Koko päivä maattiin rannalla, ja kissaa ei näkynyt. Illalla oli tarkoitus valvoa niin kauan, ennenkuin saamme saalista, mutta saunomisen ja uimisen jälkeen uni vei voiton. Heräsin puoli kahdeltatoista loukun oven paukahdukseen, ja siellähän se kissa oli satimessa tyynen ihmettelevänä! Ei muuta kuin loukku mökkiin ja kissa vapaaksi.

Nyt onkin ollut levoton yö: mouruntaa, oven raavintaa ja kiehnäystä. Äsken kävin kissan kanssa valjaslenkillä, käveltiin pitkin itikkaisia metsäteitä, välillä kannoin kissaa, kun emme olleet samaa mieltä suunnasta. Kunhan kaveri herää, pyydän häntä viemään meidät kotiin, niin saa kissakin rauhan, ja tutut paikat. Ja en ota toista kertaa sitä mukaani, hoitoon vaan seuraavaksi.

p.s. selkä paloi auringossa