Nyt löysi loput Pikkusiskosta oivallisen paikan: murustin sen jauhelihataikinan joukkoon ja paistoin pihveiksi. Lisukkeena keitettyä parsakaalia ja voita.

Kolme annosta pihvejä

näin sen tein:

400  g sika-nautajauhelihaa

1          pieni sipuli

1/2 pkt pikkusiskojuustoa

1         muna

2  rkl   kuohukermaa

mausteena garam masalaa, mustapippuria, pizzamaustetta, chilijauhetta ja suolaa

 

Silppua sipuli, kuullota voissa. Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki ainekset, muotoile pihveiksi ja paista pannulla voissa. Minä sain aikaiseksi yhdeksän pihviä, joten mielestäni tämä on kolmen hengen annos.

Parsa oli pakastepussista, keitin sitä vähässä vedessä (parsat eivät peittyneet veden alle), jossa oli ripaus suolaa. Keittoaika oli reilut viisi minuuttia. Höyryttämällä olisi tullut parempaa, mutta höyrykattila oli tiskarissa...

Kolmen pihvin makrot KK:n laskurilla laskettuna:

HH          2g

R        39,5g

P         28,6g

Kcal   471

Näköjään taas törkeästi sotkin samaan taikinaan sekä intialaista että italialaista maustetta. Nooh, annetaan mennä vaan, kun hyvää tuli kuitenkin. Ai joo, ja eikös tuo chili olekin meksikolaista