3 annosta

400 g sika-nautajauhelihaa

4 - 5 siivua pekonia

1 muna

1/2 dl kermaa

2 rkl vehnäleseitä

1 pieni sipuli

Pirkka välimerentahnaa

Mustapippuria

Suolaa

Pizzamaustetta

Silppua pekoni ja sipuli, paista samalla pannulla. Nakkaa jauhelihan joukkoon muna, leseet, kerma ja mausteet. Tuota Völimeren tahnaa lisäsin ihan uteliaisuuttani. Ihan hyvin sopii näihin pihveihin. Sekoita pekoni-sipulisilppu vähän jäähtyneenä joukkoon ja nostele lusikalla taikinaa pekoninrasvapannulle, voit muotoilla pihvit siinä pannulla lusikkaa käyttäen. Paista kypsäksi ja nauti.

Minä tein lisäksi oikein vihreän salaatin, no, tuli sinne yksi tomaattikin, mutta muut ainekset olivat vihreitä: kurkkua, ruukkusalaattia, silputtua tilliä, silputtuja sipulinvarsia ja pieni sipuli. Kastikkeeksi laitoin vaan siihen päälle pari ruokalusikallista Juustoportin Luomukermaviiliä, jonka päälle ripottelin suolan ja pippurin, ennenkuin sekoitin koko hässäkän. Hyvää ja raikasta salaattia oli.

Hiilareita tuli pihveistä 1,4g, salaatista about 10 g

Ai niin! Söin pihvit hampurilaistyyliin, eli pihvi, cheddarjuustosiivu, salaatinlehti, majoneesi, pihvi. Kyllä taas kannatti, vaikka kuuma tuli!