Karppaus.infon reseptiosiosta Tiia78:n kehittämä resepti

Kesäkurpitsalasagne (Liha- ja linturuoat)

Kelpaa kenelle tahansa, jopa lapsille ;-)

kuusi annosta

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
500g jauhelihaa
Tuoretta valkosipulia maun mukaan
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
2 prk tomaattipyrettä
2 dl kermaa
Suolaa
Basilikaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
(Sieniä)
2dl juustoraastetta

Höylää kesäkurpitsat juustohöylällä siivuiksi ja pilko valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon valkosipuli (ja pilkotut tai kuivatut sienet). Sulata joukkoon Koskenlaskija ja lisää myös tomaattipyre, kerma ja mausteet. Anna hautua hetki. Laita uunivuuan pohjalle ensin kerros kastiketta ja sitten vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita ja kastiketta. Päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja lopuksi vielä juustoraaste.
200'C 30-45min tai kun näyttää sopivalta :-)
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tein juuri lasagnen uuniin, ja voin kertoa, että kastike maistui aivan ihanalta. Mielestäni tästä tulee neljä annosta, joten laskin makrot sen mukaan:

Yhden annoksen HH   7,8 g

                                   R 49,1 g

                                   P 33,9 g

                           KCAL  613