Uunista tulvii herkullinen tuoksu, kaalilaatikko muhii lämmittämään syksyistä iltapäivää

4 annosta

1 pieni keräkaali

1 pieni kesäkurpitsa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

400 grammaa sika-nautajauhelihaa

100 g valkosipulituorejuustoa

2 dl kuohukermaa

50 g voita kaalin paistamiseen

pizzamaustetta, suolaa, mustapippuria

Tee näin:

Kaada itsellesi puoli lasillista kylmää kuivaa valkkaria. (Auttaa silppuamisessa).

Paista jauheliha ja sipuli pannussa (minulla oli wokkipannu)

Lisää mausteet ja tuorejuusto, siirrä kypsä jauhelihamössö odottamaan toiseeen astiaan.

Silppua kaali ja suikaloi kesäkurpitsa. Pehmittele pannussa runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita jauheliha kaali-.kurpitsaseokseen.

Kaada seos uunivuokaan, kaada kerma sekaan, lisää päälle 2 rkl voinokareita.

Paista ensin 225 asteisessa uunissa puoli tuntia, kaada lisää valkkaria lasiin, vähennä lämpö 150 asteeseen ja paista vielä puoli tuntia.

Kun laatikko on mukavsti paistunutta ja huumaava tuoksu täyttää keittiön, on aika tarkastaa valkkarin määrä, ottaa laatikko pois uunista ja nautiskella.

Yhden annoksen makrot:

HH   9,9 g

R     53,9 g

P     23,4 g

Kcal 627

Alkoholia sopivasti.