Nimimerkki Karpaasin vaimo on kehitellyt ihanan pohjattoman piirakkaohjeen, jota voi muokata loputtomasti. Alkuperäinen ohje löytyy karppaus.infon sivuilta, minä vähän muunsin sitä. Tässä muunneltu ohje:

4 annosta

180g katkarapuja

5 siivua pekonia

1 prk kermaviiliä

3 munaa

100g juustoraastetta

sipuli

tilliä

mustapippuria

chilijauhetta

Tee näin:

Anna katkarapujen sulaa pussissaan huoneenlämmössä pari tuntia, tai kunnes ne ovat pehmenneet. Leikkaa pussin kulma auki, että saat puristettua kaiken sulamisveden pois. Näin piiraasta ei tule liian vetinen.

Silppua ja paista sipuli ja pekoni, sekoita munat ja kermaviili keskenään, lisää muut ainekset ja mausta. Laita piirakkavuokaan pari ruokalusikallista voita ja sulata uunissa. Kaada piirakkaseos vuokaan ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna piirakan jäähtyä hetki, että se jähmettyy, niin saat leikattua siistejä paloja.

Taidan kokeilla tätä viikonloppuna jauhelihasta, kun M on kalalle allerginen. Aurajuusto voisi sopia hyvin mukaan, kuten melkein mikä tahansa muukin juusto.

Yhden annoksen makrot:

HH     2,1g

R       27,9g

P       20,3g

Kcal 341

Minä söin heti paikalla kaksi palaa, ja vielä Eridanous-jogurttia jälkkäriksi. Jogurttiin olin raastanut yhden palan prosenttisuklaata (81%) ja kookosjauhetta. Täyttävä ateria kerta kaikkiaan.