Eilen valmistimme M:n kanssa lanttumuussia, jauhelihapihvejä ja kesäkurpitsakastiketta.

Lantun kuoriminen ja pilkkominenhan on ihan selvästi miesten hommaa, joten M sai kunnian leikata lanttua.

Tässä ohje kolmeen annokseen:

500g lanttua kuorittuna ja pilkottuna

50g voita

0,5dl kermaa

suolaa, valkopippuria

Keitä lanttukuutiot kypsiksi, lisää voi, kerma ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella. (M ei omista mokomaa laitetta, joten hän soseutti

ihan tavallisella vatkaimella.)

Oli muuten ihan älyttömän hyvää jauhelihapihvien kanssa. Tuota aion syödä jouluna kinkun kera. Nam.

Laskin makrotkin yhdestä annoksesta:

HH 8,8g R 19,8g P 2,2 Kcal 222

Kastikkeeksi keksin ihan mahdottoman hyvän soossin:

Kermaisen juustoinen kesäkurpitsakastike

3 annosta

1 pieni kesäkurpitsa n.300g

25g voita

1,5 dl kermaa

50g voimakasta koskenlaskija-juustoa

suolaa, mustapippuria

Siivuta kesäkurpitsa, puolita siivut puolikuun muotoon, paista voissa pannulla reilusti ruskeaksi. Lisää kerma ja sulatejuusto sekä mausteet.

Anna kiehua vielä vähän aikaa, että koostumus sakenee.

Yhden annoksen makrot:

HH 4,5g R 29,4g P 5,2g Kcal 303

Jauhelihapihvit oli tehty tavalliseen karppitapaan, eli ilman korppujauhoja. 400g:n köntsään laitoin 2 munaa, 1 dl juustoraastetta, mausteita ja sipulia. Ai niin, sekoitin mukaan myös puoli purkkia tähteeksi jäänyttä Creme Fraichea. Nostelin suoraan kulhosta pannulle ja muotoilin kahden lusikan avulla. Hyvin pysyivät kasassa.

Ruoka oli niin herkullista, että taisimme puolet ajasta syödä silmät kiinni