Karppaus.infon reseptiosiosta mukailtu Maximan alunperin kehittämä ohje. Alunperin neljälle, mutta minun reseptini on kahdelle.

kaksi annosta

250 g parsakaalia (pakkasesta)

1 sipuli

50 g paprikaa suikaleina

2 siivua pekonia

90 g kypsää broileria (pilkoin eilen paistetun koiven)

20 g voita paistamiseen

2 munaa

2 dl kuohukermaa

1 dl juustoraastetta

0,5 tl suolaa

mustapippuria, paprikajauhetta, garam masalaa (vajaa puoli teelusikallista kutakin)

Sulata parsakaalin kukinnot mikrossa, tai höyrytä 5 min. jos käytät tuoretta.

Silppua sipuli ja pekoni, suikaloi paprika. Paista pannulla voissa kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa broilerinpalat.

Sekoita munat ja kerma, mausta.

Laita sipuli-pekoni-paprika-kanasilppu voidellun vuoan pohjalle,(minulla oli korkeareunainen pyöreä vuoka.)

kaada päälle muna-kermaseos. Lopuksi ripottele juustoraaste päälle. Ei haittaa, vaikka kasvikset eivät täysin peity kerman alle, se kuohuu uunissa.

Paista 200 asteessa 40 min. Nauti ihanasta makuelämyksestä!

Yhden annoksen HH 8g. R 68,7g, P 29,9g