Ostin eilen alennuksesta HK:n Amerikan filepekonia pari pakettia. Yhyy, mikä pettymys, kun pannulla nämä possun ulkofileestä veistetyt kuivakat lätyskät olisivat suorastaan tarvinneet voita paistamiseen. Eipähän tarvitse toista kertaa kokeilla, onneksi juniori O kelpuutti loput aamupalakseen. Lisäksi tein itselleni juustomunakkaan vanhan tutun kaavan mukaan:

2        munaa

3 rkl   kermaa

0,5 dl juustoraastetta

ripaus suolaa ja mustapippuria

paistamiseen rkl voita.

Vatkataan munien rakenne rikki, lisätään kerma ja mausteet. Kaadetaan seos pannulle, jossa voi jo tirisee, vedellään haarukalla seosta reunoilta keskelle, kunnes alkaa hyytyä. Lisätään juustoraaste päälle ja annetaan hyytyä kannen alla alhaisella lämmöllä noin 5 min.

Karppisämpylän puolikas oli vielä jäljellä lauantaisesta satsista, paahdoin sen, höyläsin juustohöylällä voita päälle. Lisänä salaatinlehti, palvikinkkua ja sipulinvarsisilppua. Kermakahvi kruunasi taas herkkuaamiaisen.

Tänään pitää yrittää saada kalorit tuonne 1800:aan, että varmasti laihtuu, ei ole hyvä jättää liian isoa vajetta, koska silloin ei rasva pala, vaan koittaa kammottava säästöliekki.