Jääkaapin hyllyllä on jo viikonlopusta asti keikkunut melkein kokonainen kesäkurpitsa, jonka pilkoin paksuiksi palasiksi ja heitin kattilaan sipulin ja voiköntin kanssa. Kun vihannekset olivat pehmenneet, lisäsin 150g pakastepinaattia ja 3 dl vettä joukkoon. Mausteeksi hujautin suolaa, mustapippuria ja garam masalaa. Kun pinaatit olivat sulaneet, soseutin keiton sauvavatkaimella, lisäsin joukkoon 1 dl kermaa ja 50 g voimakasta koskenlaskijaa.
Pinaattikeittomainen samettinen keitto täydentyi vielä parilla keitetyllä munalla. Ja oli muutes hyvää!!
kaksi annosta
300g kesäkurpitsaa
1 sipuli
50 g voita
150 g pakastepinaattia
3 dl vettä
1 dl kermaa
50 g Koskenlaskijajuustoa
suolaa, pippuria, garam masalaa
Yhden annoksen HH 8 g R 45,5 g P 9,3 g kcal 476
Kannattaa todellakin syödä munien kanssa, niin saa tasapainoisemman aterian!
Nyt vielä kermakahvia jälkkäriksi, niin hyvä tulee!
Kommentit