Jääkaapin hyllyllä on jo viikonlopusta asti keikkunut melkein kokonainen kesäkurpitsa, jonka pilkoin paksuiksi palasiksi ja heitin kattilaan sipulin ja voiköntin kanssa. Kun vihannekset olivat pehmenneet, lisäsin 150g pakastepinaattia ja 3 dl vettä joukkoon. Mausteeksi hujautin suolaa, mustapippuria ja garam masalaa. Kun pinaatit olivat sulaneet, soseutin keiton sauvavatkaimella, lisäsin joukkoon 1 dl kermaa ja 50 g voimakasta koskenlaskijaa.

Pinaattikeittomainen samettinen keitto täydentyi vielä parilla keitetyllä munalla. Ja oli muutes hyvää!!

kaksi annosta

300g kesäkurpitsaa

1 sipuli

50 g voita

150 g pakastepinaattia

3 dl vettä

1 dl kermaa

50 g Koskenlaskijajuustoa

suolaa, pippuria, garam masalaa

Yhden annoksen HH 8 g R 45,5 g P 9,3 g kcal 476

Kannattaa todellakin syödä munien kanssa, niin saa tasapainoisemman aterian!

Nyt vielä kermakahvia jälkkäriksi, niin hyvä tulee!