Asun rivitalossa, kaupungin vuokra-asunnossa. Valtakuntaani kuuluu kaksi huonetta ja keittiö, saunaa ei ole. Eikä takaovea. Etupihalla on pieni nurmikonpläntti, jota olen yrittänyt saada viihtyisäksi. Minulla on siinä pöytä ja kaksi tuolia, sekä puinen ulkohylly, jota käytän yhdessä köynnösritilän kanssa aitana naapurin suuntaan.

Vanhasta kirpparilta löytyneesta rottinkisesta pyykkikorista tein yrttimaan, jossa kasvaa persiljaa, tilliä, timjamia ja rucolaa. Herneet kasvavat ikkunalaudalla, ja huomasin aamulla jo pari pientä palkoakin. Orvokit, samettiruusut ja lobeliat kasvavat omissa isoissa piharuukuissaan muodostaen pienen rajauksen pihalleni. Nautin siitä, että piha on siisti ja kauniin näköinen.

Toisin kuin naapurin nuoripari, joka vasta muutama viikko sitten muutti tuohon seinän taakse. Näyttää viina maistuvan tälle pariskunnalle, kuten myös yksin asuvalle viisikymppiselle naiselle, joka asuu parin asunnon päässä. Käytettäköön viisikymppisestä tässä nimitystä Vosu, ja nimi on itseasiassa oikein osuva.

Eilen pyörälenkiltä tullessani istui Vosu nuorenparin rappusilla kännäämässä nuorenparin naisen kanssa. Keskustelu käsitteli hallusinaatioita ja harhoja. Vosu kertoi vuolaan kiroilun säestämänä kokemuksistaan yliannostusten ihmeellisessä maailmassa, johon nuorempi sitten nokitti omilla havainnoillaan alkoholin, lääkkeiden ja huumeiden yhteisvaikutuksesta. Voi sitä riemua, jos oli nähty samankaltaisia örkkejä tai hämähäkkejä huurupäissään!

Tunsin todella syvää kiitollisuutta siitä, että minulla on näin hyvä elämä! Vaikka rahapula vaivaa, eikä ole ollut muutenkaan ruusuilla tanssimista, niin kaikki on kuitenkin niin hyvin!

Nuoripari ei ollut viitsinyt viedä roskapussia jätekatokseen, vaan jättäneet sen ovensa viereen, jossa se oli jo pari päivää. Kunnes viime yönä lokit päättivät tutkia, mitä ihanuuksia sitä on syöty, ja repivät pussin pitkin pihaa. Siinä ne roskat nyt ovat levällään nuorenparin pihamaalla, on varmaan mahtavaa käydä krapulapäissään niitä siivoamaan...

Minulla on melko suuri toleranssi naapureitten suhteen, ja olen sitä mieltä, että jokainen saa elää haluamallaan tavalla, kunhan ei aiheuta häiriötä muille. Tässä kahden vuoden aikana, mitä olen täällä opiskelupaikkakunnalla asunut, on saanut todellakin nähdä monenmoista tempausta, kun tuntuu, että juopoilla ei tuo elämä oikein tasaista ja tavallista ole koskaan. Kiitos Luoja tästä omasta tavallisesta elämästäni! Aamen.