M yllätti minut ihanalla kebab-aterialla. Minä sain valmistaa ainoastaan salaatin. Valkosipulin tuoksu oli vallannut keittiön sillä aikaa kun kävin koululla. M oli tehnyt kastikkeen seuraavasti:

2 dl turkkilaista jogurttia (taisi olla tosin kreikkalaista Lidlistä)

vähän majoneesia

2 rkl omenaviinietikkaa

2 valkosipulin kynttä murskattuna

2 tl Pirkka Sambal Oelek- chilitahnaa

1 rkl tomaattipyrettä

suolaa

mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja jääkaappiin maustumaan.

Salaattina oli jäävuorisalaattia, kurkkua ohuina siivuina, purjoa ja paprikaa. Kostutin salaattia vähän oliiviöljyllä ja ropsautin sekaan hieman ruususuolaa ja mustapippuria.

Kebablastut olivat mallia Pouttu. (5g HH/100g) M paistoi ne runsaassa voissa paprikasuikaleiden kanssa. Hyvää oli karppiruoka jälleen kerran.