Olipas ihanaa tulla eilen kotiin! Reissu venähti yhdentoista päivän mittaiseksi, ja oli todella onnistunut. Sää suosi melkein liikaakin, Puumalassa käydessä tehtiin siellä juuri kesän lämpöennätys, olisikohan ollut 32, jotain. Ilmastoitu auto alkoi tuntua kauppareissun jälkeen houkuttelevammalta kuin satamaterassilla istuminen.

Lomapaikka oli onneksi saimaan rannalla, että pääsimme sinne vilvoittelemaan useasti. S tuli mökille sunnuntaina aikuisen poikansa kanssa, maanantaina kävimme pojan jo viemässä Imatralle junalle, eihän se nuorimies vanhojen käpyjen kanssa maalla viihtynyt. Tulipa siinä samalla nähtyä BigBand-tohinaakin. Aiempina vuosina olen aina ostanut Muikkupojilta ihania paistettuja neulamuikkuja, mutta nyt ne jäivät syömättä, koska mokomiin oli laitettu ruisjauhoja! Voi miten tylyä, mutta kun olen niin tarkka siitä, etten jauhoja suuhuni pistä, niin eipä tuo edes harmittanut. S pisteli muikut parempiin suihin minun tyytyessä lipittämään vettä helteessä.

Tiistaina ajelimme S:n kanssa kyläkaupalle ostamaan vähän tarjottavaa illalla tuleville vieraille. Tyttäreni toisi poikakaverinsa kanssa M:n mökille loppuviikoksi. Koristelimme puutarhapöydän kukkakimpulla ja kauniilla pöytäliinalla ja valmistauduimme vierailuun mm. pukemalla rintaliivit. Hampaatkin oli tarkoitus pestä, mutta ei ehtinyt :) Päätimme sitten olla nauramatta niin, että hampaat näkyisivät, mutta eihän se onnistunut, olemme niin kovia nauramaan koko porukka. Hauska ilta oli tosiaankin, join vähän punkkua ja kolme light-siideriä illan kuluessa. Juustotarjotin viimeistään sai vierailta täyden huomion. Punkkua tuli tosiaan lomalla juotua melkein joka päivä. Yritin tuossa muistella, että näinkö yhtään täysin selvää päivää koko aikana, ja sain tulokseksi kolme alkotonta päivää. Perseitä ei tosin vedetty kertaakaan, suurin määrä taisi olla M:n kanssa juodut pullo valkkaria per lärvi perjantai-iltana.

Olinkin vähän epäileväinen tänä aamuna vaa'alle astuessani, että onko paino pudonnut ollenkaan loman aikana. Olihan se onneksi! 106,7 näytti hän armollisesti, eli 1,6 kg tippunut 11 päivässä! Ja 10,3 kg vuoden alusta. Jee! Otettiin siellä bikinikuviakin vertailun vuoksi, kun minulla sellainen on viime kesältä, jolloin painoin semmoiset 111 kg. Muutos oli todellakin nähtävissä, etenkin kaksarissa (kaksoisleuka), poskissa ja vatsassa. M:n mielestä käsivarsissa ja jaloissakin. Tuskin maltan odottaa ensi kesää, jolloin muutos on toivottavasti järisyttävä!

Tulihan tuossa loman aikana hyötyliikuntaa, ja uimistakin aika paljon, kun joka ilta piti kantaa kaivolta vettä kasvimaalle ja kasvihuoneeseen, sekä kastella kasvit. Muutenkin tuollaisessa talossa, jossa on kantovesi ja ulkohuussi, on luonnollisesti hyötyliikunnan määrä aikamoinen verrattuna kotioloihin. Ihan älyttömän rentoa se meno siellä oli, ja kaukana kavala maailma. Kotiin tultua on riittänyt kiitollista ihmettelyä siitä, että vesi tulee hanasta, ja vessassa on posliini-istuin, eikä paarma pyöri pään päällä jatkuvalla syötöllä. M tuli velä minun luokseni tiistai-iltaan saakka, ja tänään oli tarkoitus lähteä elokuviin katsomaan uusin Shrek. Saa nähdä, tuleeko lähdettyä yhtään mihinkään, sen verran kuuma keli on taas tulossa.